MIJN REIS

Misschien gaan we samen op pad maar eerst vertel ik een stukje over mijn levenspad.

In de jaren negentig was ik op zoek naar antwoorden op existentiële vragen. Daar begon mijn "reis" met  koffers vol boeken die ik veelvuldig tot mij nam en leesde zowat alles wat met spiritualiteit en complementaire geneeswijze te maken had. Maar de wijsheid in mijn hoofd bracht mij niet wat ik ervan verwachtte. Telkens liep ik toch weer vast en na een zoektocht van jaren kwam ik in aanraking met Chi Neng Qigong. Dat raakte mij diep en er opende iets in mij.

CHI NENG QIGONG (CNQ)

CNQ helpt me om het gelezene te integreren in mijn lichaam. Vrij zijn in het dagelijkse leven; in het hier & nu. Deze bewegingsvorm is voor mij een totaliteitstheorie welke door grondlegger Dr Pang Ming in de jaren '70 is ontwikkeld.

Hier wilde ik meer over weten. In 2007 startte ik met de opleiding tot instructeur. Ik nam de opleiding tot me, puur voor mijzelf. Door mijn enthousiasme op het einde van de opleiding wilde ik mijn nieuwe passie toch wél erg graag delen. Dus al snel stond ik elke week met 5 groepen in de qigongstaat. Dat smaakte naar meer dus de schoolbanken mét boeken weer in om me de Chinese filosofie van de TCM (Traditional Chinese Medicine) machtig te maken.

TCM VOEDING

De 3-jarige opleiding Chinese Geneeskunde rondde ik af met als specialisatie TCM voedingsleer en begon in 2015, naast de Qigonglessen met het geven van TCM Kookworkshops. Dat is ook het jaar dat ik ná 27 jaar bedrijfsleven me volledig ging richten op mijn praktijk. Een grote stap én tegelijk de mooiste stap.

LEVENSMISSIE

Zo kwam ook in 2020 het talentenspel op mijn pad. Met dit spel maak je contact met je innerlijke krachten en kom je tot de ontdekking waarom je hier op aarde bent: met als resultaat jouw levensmissie.


Wauw, dit spel gaf de compleetheid in mijn praktijk: Chi Neng Qigong, TCM Voeding en het Talentenspel...........alles over onze interne levensenergie!


Met deze drie vormen neem ik jou mee naar je binnenste en laat je zakken naar elke cel en vezel zodat jouw lichaam het antwoord geeft op jouw existentiële vragen.

Door te gaan leven vanuit je kern leef je moeiteloos vanuit je hart en zul je anders je obstakels, pijn of verdriet aanschouwen.


SPIRITUALITEIT

Voor mij betekent spiritualiteit: alles wat met de ziel, de 'spirit' te maken heeft: wie je in wezen bent en je je bewustzijn ontwikkelt en vergroot. Misschien is spiritualiteit een hoger bewustzijn in onszelf. Ik houd wel van het niet weten om het dan vervolgens te onderzoeken, het mysterieuze. We weten nog zo veel niet. In mijn aanbod gaan we samen ontdekken.


Neem een kijkje op mijn website, misschien heb je vragen, stel ze.

Ik ontmoet je graag!

De kunst van het leven is om gezond & soepel oud te worden.