"Niets is sterker dan de stilte, niets is sterker dan het woord dat niemand hoort..."

Stef Bos

Zanger

Samen de stilte in.

Alleen het woord dat jij hoort is van belang, het komt rechtstreeks van jouw ziel. Deze zachte stem (ze zal nimmer schreeuwen) geeft je diepgewortelde inzichten en zijn daarmee transformerend. Elke cel en vezel in jou luistert mee, je gaat ernaar bewegen.

GUN JEZELF STILTE

Aandacht & Ruimte voor de ziel

Sinds 2015 organiseert Emy

Stilte zondagochtend

Op zondagmorgen, jij en je aandacht diep naar binnengericht. De Chi Neng Qigong oefeningen én meditatie oefeningen laten de Qi haar werk doen. Ons lichaam komt in ontspanning waardoor er ruimte komt en je innerlijke stem naar boven kan borrelen; vanuit deze ruimte leer je van je hoofd naar je lichaam te luisteren. We maken zachte bewegingen, mediteren en zijn stil naar binnen gericht, 3 uur in de vertraging. Gun jezelf dit maandelijkse cadeau en voed je lichaam met jouw aandacht. Breng je bewustzijn naar elke cel zodat jouw lichaam jou kan belonen voor deze aandacht.

Hoe dat werkt? Dat ga je vanzelf ontdekken!

Praktische informatie

ZONDAGOCHTENDEN 09.00-12.00 uur

Zondag 8 september

PRIJS

39,50 per workshop
De prijs is inclusief thee/water, kleine hapjes, muziek (ontvang je per e-mail voor thuis) en workpaper met elke maand een ander thema.

ADRES

Qigongstudio, Boekelsedijk 12, VOLKEL


14, 15 en 16 februari 2025 


Driedaagse Qigong & Stilte retraite

Dompel jezelf drie dagen onder en ontdek wat de krachtige combinatie van Chi Neng Qigong, Stilte en de Adem voor je kan betekenen. Geniet van de ruimte en stilte en laat je ontzorgen op de prachtige locatie ‘Land aan Zee’. Je wordt ontvangen door een liefdevol team.

Je verblijft ruim een etmaal in stilte met jezelf, zodat je al je aandacht kunt richten op jouw meest kostbaarste: je lichaam, jouw binnenste. Het gaat makkelijker dan je denkt.

DAGSCHEMA
Elke ochtend starten we met zachte Chi Neng Qigong bewegingen met aansluitend het ontbijt. Daarna meditaties en een stiltewandeling gevolgd door de lunch. Er is een interactieve lecture waarbij je vragen kunt stellen en worden ervaringen uitgewisseld. In de middag zijn er weer qigongoefeningen, en (adem)meditaties. Na de avondsessies nog een kop thee en je kunt heerlijk en ontspannen de nacht in. Er is tussendoor ruimte om de uitwerkingen van de stilte te ervaren, te genieten van de open en serene omgeving, te wandelen aan zee, in de bossen of in de tuin óf te rusten/slapen. 

Stilte is een waardevol instrument om meer te zien, te horen en te voelen in jouw lichaam dan in je ‘normale’ leven. Dit doen we gezamenlijk en je lichaam weet meer dan jouw denken. Met de schat aan inzichten kun je na dit weekend weer terug naar het 'normale' leven; maar dan anders!

THEMA ‘ONTVANGEN'

Deze driedaagse staat in het teken van het openen van jouw hart, de geest én ontvangen. Kun je ontvangen? Door gerichte oefeningen en meditaties ga je bewust contact leren maken met de intelligentie van je hart en jouw verlangens. Dat is heel anders dan vanuit wilskracht. Ga ervaren wat je met de zintuigen niet waar kunt nemen. Het gaat voorbij alles wat ons bekend is: weten(schap) voorbij mentale kennis. Je gaat ondervinden wat je met deze kracht kunt doen en wat de effectieve en helende gevolgen zijn. Laat je hart (weer) stromen, laat het hart spreken, alleen jij kunt het horen en ontvang.

CHI NENG QIGONG

De zachte bewegingen zijn krachtig om stress te verminderen voor lichaam & geest. Ook om weer tot jezelf te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze retraite  kom je helemaal tot rust en maak je kennis met bewegingen om (je) beter te voelen in je lijf. Je gaat je levenskrachtig blijven voelen en de eenvoudige oefeningen neem je mee naar huis, wellicht ga je er thuis mee aan de slag.

Locatie 'Land aan Zee'

Vlakbij de stranden van Zeeland en midden in de natuur van Burgh-Haamstede is ‘Land aan Zee’ te vinden. Een retraite landgoed om weer in contact te komen met jezelf, de ander en de omgeving. Je kunt gebruik maken van de meditatieruimte, bibliotheek, landschapstuin, bomencirkel, zwemvijver en buitensauna.


Alles staat er in het teken van ontspanning, verstilling en verbinding. Dit zie je aan de inrichting alsook de grote ramen overal die je blik steeds weer naar de prachtige natuur buiten trekt die ook binnen in jou heerst. Contact met de natuur en met je lichaam zijn belangrijke  factoren van herstel.

Eigenaren Michel & Liselotte: “We ervaren ‘Land aan Zee’ als onze roeping. Ik kan dat niet zo goed uitleggen, het is het gevoel: dit hebben we te doen. En het is fijn om het te doen, al is het ook keihard werken. De wereld is zo uit balans en om de balans weer te hervinden is het nodig dat we terug in contact komen met onszelf, de ander en de natuur om ons heen.”

Emy: "Met deze woorden van

Michel & Liselotte wist ik, hier gaat de volgende retraite plaatsvinden, dit is waar Chi Neng Qigong ook over gaat."

Praktische informatie

ADRES 'LAND AAN ZEE'

Meeldijk 11a, 4328 NE Burgh-Haamstede

Laat weten als je wilt samenrijden/carpoolen. Ik kijk wie er van de deelnemers in jouw buurt woont en of het kan. Misschien ben ik het wel ;-)

14, 15 en 16 februari 2025

PRIJS

525,00/pp   - 1-persoonskamer en volpension

445,00/pp   - 2-persoonskamer en volpension

Aankomst vrijdag om 16.00 uur - vertrek zondag om 16.00 uur

  • Inclusief: 2 x overnachtingen met ontbijt, 2x lunch, 2 x diner, koffie, thee en water
  • Het hele weekend wordt je begeleid door Emy, ze is er voor jou!