Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Maak een afspraak voor jouw persoonlijke begeleiding op maat

Velen zien door de bomen het bos niet meer in voedingsland, wat is wel en wat is niet gezond en raadzaam. Er komen telkens hypes voorbij en we doen daar vaak enthousiast aan mee maar komen na verloop van tijd tot de ontdekking dat dit het óók weer niet is. Koken met de vijf-elementenvoedingsleer zou dat eens wél kunnen zijn! 

Deze voedingsmethode is kijken en koken volgens oude tradities; onze (over)grootouders en de kloosters zijn bekend met deze manier van koken. In in paar generaties zijn we deze vaardigheden verleerd. Waarom gebruiken we specerijen en kruiden, waarom marineren we vlees en vis en waarmee dan én waarom leggen we de komkommer in azijn? Het kan ook best zijn dat een banaan of citroen nu even niet goed voor jou zijn omdat je kouwelijk bent van binnen. En waarom heb jij zo'n last van dat heet gekruide gerecht van gisteren en jou partner niet? Je hebt altijd trek in zoet en/of zout en misschien last van een zwaar gevoel ná de maaltijd. Daarnaast heb je lichamelijk en misschien ook mentale klachten. Jouw voeding is de brandstof van je lichaam maar kan je verteringsvuur er wel de (juiste) energie uithalen?

Met deze voedingsleer gaan we aan de slag met jou als individu, je krijgt antwoord op deze vragen en het gaat je duidelijk worden als je er thuis mee aan de slag gaat. Het is eenvoudiger dan je denk!

Persoonlijke afstemming

Met de vijf-elementenvoedingsleer kijken we samen naar jou en naar jouw interne klimaat, zowel fysiek als mentaal (geestelijk). En als dat uit balans is, en dat is bij velen onder ons, ga je leren hoe dat je dat zélf kunt verbeteren. Dat gebeurt op een duidelijke en begrijpbare wijze in twee persoonlijke gesprekken in de 'Vijf-elementenstudio' bij Emy. 

Samen brengen we jouw wensen in kaart om te onderzoeken of en hoe we je voedingspatroon gaan aanpassen. Welke vragen heb je? Wat wil je bereiken? Met handvaten breng je je eigen lijf en geest (weer) in balans als je gaat koken met de vijf-elementen. Jij gaat er thuis mee aan de slag en misschien doen je huisgenoten wel mee, maar begin eerst bij jezelf!

Hoe gaan we samen te werk? 

Vertel waar je tegenaanloopt en wat je lichamelijke vraagstukken zijn. Je stuurt een e-mail naar emy@chinenguden.nl of je neemt telefonisch contact op via 06-53785015. Je ontvangt na deze korte en vrijblijvende intake een voorstel én de vraag om 2 documenten in te vullen:

1) Een anamnese: dit is een vragenlijst (document I) die je beantwoord retourneert en daaruit wordt jouw interne klimaat, wat er nu heerst, bepaald. Dit is het uitgangspunt voor het adviesgesprek.  

2) Ook houd jij je eetgedrag bij middels een voedingsdagboek (document II) zodat we samen gaan kijken hoe je dit kunt gaan aanpassen. We gaan stap voor stap aan het werk en beginnen met het ontbijt. Het gezegde 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en diner als een bedelaar' nemen we daarin mee. 

Dit 1e adviesgesprek duurt een uur en vindt plaats in de 'kookstudio' te Uden. In dit persoonlijk gesprek wordt duidelijk wat er in je lichaam speelt en welke elementen in balans dan wel in disbalans zijn. Op basis van deze inzichten ontvang je direct advies welke (pseudo)granen, groenten, fruit, vlees/vis, kruiden en andere ingrediënten op dit moment passen/niet passen bij jou. Tevens krijg je een korte inleiding in de vijf-elementen voedingsleer en jouw vraagstukken worden daarin meegenomen.

Duur gesprek: circa 1 uur 

Kosten: 95,00 euro (incl. voorbereiding, 1 uur adviesgesprek, inleiding vijf-elemenentenvoedingsleer, e-mail na afloop met daarin veel weetjes en tips) 

6 weken later zien we elkaar weer. Je zet al je vragen en/of opmerkingen op papier en stuurt deze per mail door vóór het vervolggesprek. Gezamenlijk kijken we waar je staat en hoe het met je gaat. We maken tevens een volgende stap naar de middagmaaltijd, jouw lunch. 

Duur gesprek: circa 1 uur 

Kosten: 75,00 euro

Recensies

Ilse: Wat ik erg fijn vind aan Emy is haar persoonlijke en professionele aanpak. Ze weet goed waar ze over praat en kon dit vlot afstemmen op mijn persoonlijke situatie. Na mijn bezoek aan Emy bleek het toepassen van de 5 elementenleer eigenlijk heel eenvoudig. Wat voor mij wel en niet goed is, is me nu goed duidelijk. Hiervan merk ik dagelijks de voordelen. Dankjewel Emy!   

Lies: 'Je kunt merken dat Emy veel ervaring heeft en weet waar ze over spreekt, de vijf elementen zitten haar als gegoten en ze brengt het zeer duidelijk over, ik snap nu wat de natuur in je innerlijk betekent en ben symptomen aan het herkennen. Dan pak ik mijn ingrediënten lijst erbij en kook ik met de kruiden die daarbij mij helpen en laat ik staan wat even niet goed is voor mij. En als ik het niet weet, mail ik Emy, ze is erg behulpzaam. Ze begeleidt je met veel enthousiasme, dat voelt goed. Ik heb er veel baat bij, dank je!'

Anoniem (op aanvraag kan contact worden gelegd): 'Ik heb Emy om begeleiding gevraagd in het zoeken en toepassen van een voor mij passende voeding. Dit hield een ingrijpende verandering van mijn toenmalig eetpatroon in. Emy heeft dit proces meelevend, geduldig en begripvol ondersteund. Haar begeleiding inspireert, daagt uit en leert mij te vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn intuïtie geeft aan wat goed is voor mij en mijn lichaam. Emy gaat op een natuurlijke manier met de 5-elementen voedingsleer om en brengt het ook zo over. Ze staat open voor vragen en geeft daar duidelijk en met bruikbare tips antwoord op en ze blijft meedenken. Ik pas nu dagelijks de 5-elementen voedingsleer met veel plezier toe en wat ook belangrijk is: het is gewoon lekker! Al met al een fijne, inspirerende, leerzame maar bovenal een betrokken begeleiding.'

Dini: Ik ben blij dat ik bij Emy terecht ben gekomen om mijn voeding op een positieve manier te beïnvloeden. De 5 elementen leer sprak mij al sterk aan en nu nog meer door de goede uitleg begon het meer te leven. Emy heeft mij diverse handreikingen gegeven om mijn eetwijze te verdiepen en zo meer balans te brengen in mijn organen. Om de ingeslagen weg, voeding zo belangrijk te maken dat deze medicatie kan vervangen is hiervan nog steeds mijn uitgangspunt. De uitleg persoonlijk en later de uitwerking via de pc is fijn en duidelijk. Ook de kook workshop die ik een week erna heb gedaan bij Emy vond ik een prachtige aanvulling. Als je warm en blij wordt van de 5 elementen, dan is Emy iemand die ik je aan kan raden, ze draagt haar vaardigheid en kennis met liefde aan je over!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info