Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

STILTE & CHI NENG QIGONG WEEKEND

24, 25 en 26 november 2023

"Niets is sterker dan de stilte, niets is sterker dan het woord dat niemand hoort..."

Liedtekst van Stef Bos

Verandering komt van binnenuit; ook al doe je de oefening voor de 100ste keer! Je gaat laag voor laag door fases en dát zal je veranderen. Laat daarom de externe verandering eens achterwege; niet het externe verandert jou. Door stilte, zachtheid en ontspanning komt er RUIMTE in jouw interne waardoor je hart & geest in beweging kan komen en jou diepgewortelde oplossingen zal bieden. Vertraging en stilte is de eerste stap! 

Thema 'Jouw hartsverlangens'

Dit weekend staat in het teken van het openen van jouw hart. Door gerichte oefeningen en meditaties ga je bewust contact leren maken met de intelligentie van je hart en jouw verlangens. Dat is anders als willen. Ga ervaren wat je met de zintuigen niet waar kunt nemen. Het gaat voorbij alles wat ons bekend is: weten(schap) voorbij mentale kennis. Je gaat ervaren wat je met deze kracht kunt doen en wat de effectieve gevolgen zijn. Laat je hart (weer) stromen, spreken en luister!

Je kunt een aantal meditatie opnamen maken voor thuis, zet je dictafoon aan van je mobiel.....dat kan en mag dan weer wél ;-)

Locatie: Groepsaccommodatie 'De Weyst', Pater Petrusstraat 21, HANDEL (NBr)

Groepscentrum ‘De Weyst’ is vernoemd naar een ondergrondse waterstroming in de regio Brabant en staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte. Het centrum is een van oorsprong Kapucijner klooster en sinds 1984 een groeps-accommodatie gerund door Sid & Nella. De accommodatie is eenvoudig en functioneel maar sfeervol. Je gaat terug in de tijd.

Het klooster is van oudsher een onderkomen van stilte en rust, wijds, groot, vrede en kalmte. En dat voel je nog steeds.

De trainingen zijn in de Yoga ruimte van het Klooster. Deze ruimte heeft een gerenoveerde houten vloer met vloerverwarming en is voorzien van hoge ramen. Er zijn voldoende eenvoudige slaapkamers en gezamenlijk maken we gebruik van de toiletten en douches op de gang. De maaltijden worden geserveerd in de sfeervolle refter (zie foto rechts onderaan) en zijn biologisch én vegetarisch. De verse groenten komen uit de eigen biologische moestuin en fruit uit de boomgaard achterin de tuin. Het brood wordt gebakken in de traditionele houtoven. Nella kookt volgens de vijf-elementen en de ayurvedische kookkunsten. In de ochtend is er naast brood ook gelegenheid voor een warm ontbijt en dat is voor velen een heerlijke start van de dag.

Corona veilig 

We garanderen een veilige setting en respecteren ieders gezondheid. Indien het weekend vanwege covid19 maatregelen niet door kan gaan, geen probleem, je annuleert volledig kosteloos.

Wat ga je leren in deze 7 dagdelen?

- door te vertragen ga je je verdiepen in de Chi Neng Qigong oefeningen 

- je geest & lichaam worden een en je verzacht waardoor je je volledig kunt ontspannen en er ruimte komt: ruimte voor jouw innerlijke stem 

- de dagelijkse bewegingen in te zetten vanuit jouw centrum, mentaal maar ook echt fysiek 

- met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen 

- wat het effect is van stilte en waarom we dat nodig hebben 

- eenvoudige oefeningen openen je hart, laat je hart spreken en luister

- hoe jouw bewustzijn werkt

Wat levert het je op?

- een liefdevoller en zachter contact met je lichaam 

- je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een veranderend perspectief 

- je maakt een sprong in jouw eigen mate van bewustzijn 

- effectieve begeleidende oefeningen en meditatie geluidsopname voor jou thuis   

Ga mee op ontdekkingsreis en zie dit weekend als een avontuur, want dat is het; je lichaam en geest zullen je belonen!

Data

vrijdag 24 november t/m zondag 26 november 2023

7 dagdelen: aankomst vrijdag om 15.30 uur (17.30 uur welkomsdiner) en vertrek zondagmiddag om 15.30 uur.

Prijs

395,00/pp - op basis van 1-persoonskamer en volpension. 

Inclusief: 2 x overnachtingen met ontbijt, 2 x lunch, 2 diner, inclusief koffie, thee en water, exclusief bad- en bedlinnen (dekens zijn aanwezig, breng eventueel je eigen dekbed mee) 

Je betaalt 175 euro aan bij inschrijving en 3 weken voor aanvang het resterende bedrag


Recensies

Johanneke: Het is moeilijk onder woorden te brengen wat een stilte chi neng qigong met je doet omdat stilte soms zoveel meer zegt en vooral doet voelen. Ik zat zo in mijn hoofd dat het even pijnlijk was om weer in mijn lichaam te komen. Er zat veel vast en laag na laag kon ik de dingen afwikkelen en weer meer in mijn kern komen. De realisatie dat ik niet letterlijk vast zit maar weer lekker mijn vleugels mag uitslaan en bruggen mag gaan bouwen. Mezelf neem ik mee op reis en dat zal ik doen met meer compassie en zachtheid voor mezelf en voor anderen.

Monique: Afgelopen weekend heb ik bij Emy een stilte & qigong weekend gevolgd. Een bijzondere en voor herhaling vatbare ervaring! Emy is een lieve en goede lerares. Heldere uitleg van Qigong-oefeningen. De stilte is heerlijk en zorgt ervoor dat je niet in elkaars verhalen verstrikt raakt, terwijl er tegelijkertijd mildheid en compassie voor elkaar is. Ik houd daarvan! Ook het klooster in Handel is een bijzonder fijne plek, waar we werden verwend door Sid en Nel met heerlijk en puur eten. Kortom aanrader! 

Caroline: Wat een fijn en bijzonder weekend heb ik beleefd. Ik ging er heen, met veel pijntjes in mijn lijf, en voelde me moe, om de pijn te moeten dragen. Na op vrijdagavond ,een heerlijke maaltijd te hebben genoten, gingen we de stilte in. Mooie meditaties volgden, en hele fijne bijzondere Chi Neng Qigong oefeningen, simpel maar ooh zo effectief. Want de eerste nacht voelde mijn lijf al minder pijnlijk, en op zondagmiddag waren de klachten zo goed als verdwenen. De begeleiding van Emy is magisch, door te vertragen en te blijven voelen, werd ik me steeds meer bewust, waar ik in het dagelijks leven tegen aan liep. Mijn intenties die ik mee het weekend innam hebben mij inzichten gegeven, waar ik mee aan de slag mag gaan. Dank je wel lieve vrouw, dat je me op weg hebt geholpen, om nog meer te mogen voelen waar mijn behoefte liggen.

Ine: Genoten van een bruisend, stil weekend op een hele bijzondere plek in een echt oud Kapucijnen klooster. De zachte chi neng qi gong oefeningen waren een weldaad voor mijn lichaam. Al na de eerste oefeningen voelde ik de chi  in mijn lijf bruisen. De afwisseling van deze oefeningen met geleide meditaties, intuïtief dansen, mindful wandelen in de prachtige omgeving rondom het klooster en het intuïtief schilderen zorgde voor een intens “hier en nu” gevoel. De stilte was een unieke ervaring. De overheerlijke, met veel liefde verbouwde groenten uit eigen kas en tuin, deskundig verwerkt in authentieke vegetarische maaltijden waren een genot voor mijn smaakpapillen.  Heel veel dank lieve Emy, Sid en Nella voor zoveel overvloed in een sobere, doch in meerdere opzichten heerlijk warme omgeving. Een mooi geschenk en zeker voor herhaling vatbaar.

Sabina: Het heeft de energie mooi laten stromen, emoties en inzichten naar boven gebracht. Alles mocht er zijn, in warmte en zachtheid. Traagheid, zachtheid, stroming en plezier. 4 kernwoorden. De mooie trage Qigong oefeningen, teksten en jouw energie Emy ondersteunden/droegen dit proces. Vanuit het hart, hartelijk bedankt voor het bijzondere, mooie weekend.

Bianca: Een stilte weekend met Emy was een waardevol cadeau voor mezelf. Op een prachtige plek met heerlijke voeding bracht Emy mij in vertraging. Nog meer in het voelen. Nog meer in het lijf. De nieuwe lichaamsgerichte oefeningen van Chi Neng Qigong brachten me veel. Evenals haar uitleg, meditaties en visualisaties. Het was een verrassen weekend, even stil bj mezelf zijn. Om van daaruit nog meer bij mijn voelen te komen. En deze inzichten mee te nemen in mijn volgende stappen. En veel oefeningen doe ik nu door de dag heen. Voor nog meer rust vanuit mezelf in mijn dagelijks leven! Het was een weekend om niet meer te vergeten.

Ganny: Wanneer ik terugkijk naar het stilteweekend dan denk ik aan: programma: Mooi, afwisselend, gevarieerd, in balans. Ook fijn dat je voor de zondagmiddag een mooi programma had. Hierdoor liep het weekend echt door tot 16.00 uur. (meestal lopen dit soort weekenden na het middageten al snel af). 

Deskundige en ervaren vrouw: aan jouw lessen merk je dat je veel ervaring hebt en dit op een rustige en uitnodigende manier weet te gebruiken. Dat vind ik genieten. De stiltewandeling was prettig, ook de begeleiding was top, en de manier waarop je schoonzus Anne dit nabesprak. 

Locatie: Mooie oefenruimte-zaal, mooie eetzaal, mooie omgeving om een wandeling te maken. Lekker eten. Achteraf (wijsheid :-) was het mogelijk beter voor mij om een kamer apart te hebben. De verleiding was toch te groot om tussendoor ervaringen met mijn kamergenote uit te wisselen.  Emy, nogmaals heel hartelijk dank voor het mooie weekend. En wie weet tot .......

Elise: een toplocatie voor een Chi Neng Qigiong workshop. Onder leiding van Emy, die met haar zachtheid, en zonder oordeel, je meeneemt door de oefeningen. In combinatie met de sfeer, wordt een krachtig Qi-veld neergezet, waar je in kunt ontspannen en loslaten. Heerlijke originele maaltijden in stilte; goed verzorgd. Dank! 

Carmen: wederom een cadeau aan mezelf: fijne plek, gastvrije ontvangst, heerlijk eten en zinvolle oefeningen. De oogst van dit stilte weekend: veel ruimte in m'n lichaam en veel ruimte in m'n hoofd. 

Joke: het stilteweekend in een notendop; veel Chi Neng Qigong in een bijzondere ruimte, vertraging en bewustwording bij alles wat je doet, mindfull en in stilte eten, geen afleiding. Dit alles onder begeleiding van een professionele en warme persoonlijkheid. Het is even wennen, maar door de stilte kom je dichter bij jezelf. Het bracht mij tot momenten van bezinning; verrassend, verdrietig, confronterend, maar vooral zeer waardevol! 

Marion: Een 9 als score geef ik dit weekend. De geleide meditaties zijn prettig, voelen veilig en vertrouwd en de oefeningen legt Emy in begrijpelijke taal uit. Met deze Chi Neng oefeningen het binnenste bereiken van jezelf was emotioneel voor mij maar heel waardevol, het gaf mij het laatste stuk van mij proces wat inzicht en handvatten. Helemaal prima is de gastvrije accommodatie met de eenvoudige slaapkamertjes. Ook het eten heerlijk, leerzaam en smakelijk gezond. Ik kijk al uit naar volgend jaar.

Els: De stiltereis met Emy was een mooi avontuur met een hele fijne begeleiding. Je merkt aan alles dat Emy Qigong helemaal doorleeft en er heel erg veel over weet. Ze zorgt dat iedere deelnemer haar ruimte heeft om haar proces door te maken én voor een uitwisseling van ervaringen. Ze stimuleert je om in je eigen kracht te groeien. Ze heeft diepe wijsheid die ze genereus deelt en daarbij is niets menselijk haar vreemd wat haar heel sympathiek maakt. De tijd die we in stilte doorbrachten, gaf de reis een bijzonder verdieping.  

Marianne: Ik wilde heel graag meer weten over Qigong en dat is gelukt. Ik doe sommige oefeningen nu iedere dag en voel de energie stromen. Het eten is er geweldig, de accommodatie bijzonder, fijne sfeer en netjes. De uitleg en begeleiding van Emy zijn duidelijk, door de oefeningen langzaam te doen merk je inderdaad waar in je lichaam je iets voelt of niet voelt. Ik heb genoten van het weekend, het stil zijn in een groep is bijzonder. Thuis heb ik het regelmatig maar in je eentje is het toch echt anders. Het cijfer wat ik aan dit weekend wil geven is een 9.

Carmen: Spannend vond ik het, hou ik dit wel een heel weekend vol? Dat bleek alleszins mee te vallen, mijn verwachtingen zijn overtroffen; behalve meer rust kwam er meer inzicht in mijn lijf en de processen. Het effect was en is nog steeds veel breder dan ik had verwacht. Fijn dat we door Emy mee werden genomen in de oefeningen en daardoor alles gaat stromen ook de goede theoretische onderbouwing helpt om alles te begrijpen, ook ná het weekend. Deze heerlijke dagen krijgen van mij een hele dikke 8! 

Tweede keer: wederom een cadeau aan mezelf: fijne plek, gastvrije ontvangst, heerlijk eten en zinvolle oefeningen. De oogst van dit stilte weekend: veel ruimte in m'n lichaam en veel ruimte in m'n hoofd. Heerlijk hoe Emy ons door het weekend gidst.  

Caro: Een aantal keren was ik al samen met Emy in Spanje. Ik dacht dat het niet mogelijk was om die ervaringen te evenaren, maar gewoon hier in de koude natte Hollandse winter weet Emy ons ook binnen 3 dagen naar binnen te laten gaan, contact te laten maken en ons uiteindelijk als krachtige kraanvogels te laten vliegen. Mooie ervaring, cadeautje aan mezelf.

Yvonne: Ik heb genoten van het weekend. Ik zou en zal het stilteweekend beslist aanbevelen bij mensen. Een weekend is een mooie periode om te oefenen in stil zijn, niet te lang maar ook niet te kort. Het biedt een mooie gelegenheid om echt naar jezelf te kijken en luisteren  zonder dat het echt zwaar wordt. Als docente/begeleidster versta jij de kunst om een sfeer te creëren waarbij ieder zich zelf mag zijn, juist door je eens niet op de ander te richten. En, ondanks dat er niet gesproken wordt met medecursisten, ontstaat er een sfeer van geborgenheid, van eenheid. Erg bijzonder om zo te ervaren. 

Sophie: Het stilteweekend was zeer de moeite waard om mee te maken en te ondergaan. Even weg van alle afleidende media en andere zaken. Naar binnen gaan en je minder op de ander richten is zeer waardevol. Emy begeleidt het weekend op een zeer prettige en overtuigende manier en doet dit met een enorme inzet. Ze geeft je de ruimte jezelf te zijn en stil in je zelf te zijn. De omgeving van dit voormalig klooster past hier goed bij. 


 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info