Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

5-daagse Chi Neng Qigongreis Andalusië 

november worden de data 2022 bekend 

Energie opdoen in de natuur van Andalusië

 

Deze vijfdaagse reis staat in het teken van Chi Neng Qigong (CNQ) en jouw bewustzijnsontwikkeling; 'Me, myself and I'

De prachtige natuur en de omgeving van het Spaanse Andalusië zullen zorgen voor een extra dimensie. Een ideale combinatie van ontspannen, innerlijke persoonlijke ontwikkeling en genieten op het fijne en pure landgoed 'Cortijo San Jose' waar de eigenaren Kells & Celi ons ontvangen in hun paradijs te midden van een natuurreservaat tussen Cordoba en Malaga. 

Hieronder alvast een indruk van de accommodatie.

5 dagen genieten in Zuid-Spanje

Je verblijft in de verbouwde Spaanse olijfboerderij. Zodra je de patio van de Cortijo binnenstapt valt er iets van je af en kom je in een oase van rust. In de ochtend, middag en avond staan de Chi Neng Qigong oefeningen en meditaties centraal. Op de enorme veranda waar we aan de ene kan aan een lange tafel van het eten genieten is ook een grote lounge plek gecreëerd - aan de andere kant - waar de filosofie & theorie aan bod komen. 

Het landgoed biedt veel ruimte met overal zitjes, in de zon of heerlijk in de schaduw. De Cortijo ligt op een heuvel en vanaf het elk terras heb je weidse uitzichten over de landerijen en de olijfgaarden. Het is een unieke plek die door Celi & Kells met hart en ziel worden verzorgd, dat zie je niet alleen: je voelt dat ook. 

Het is goed om te weten dat op de Cortijo huisdieren zijn: een hond en 'n kat.

5 dagen trainen

Chi Neng Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die met behulp van zachte, sierlijke en ontspannen oefeningen lichaam en geest versterken. De Qigong trainingen en de meditaties worden verzorgd door Emy Kremers. Sinds 2009 geeft ze wekelijks les aan 5 groepen en in 2010 organiseerde ze haar eerste reis naar dit landgoed. Naast de maandelijkse Chi Neng Qigong stilte workshops geeft ze o.a. ook 3-daagse Kookleergangen volgens de Vijf-Elementen voedingsleer TCM (Traditionele Chinese Medicine). Tevens verzorgd ze de praktijkdag als gastdocent bij Total Healt in de opleiding Chinfood waar ze met studenten de keuken in gaat. Met deze veelvuldige ervaring neemt ze jou mee op reis naar je binnenste. Elke ochtend trainen terwijl de zon opkomt, de zachte begeleiding en oefeningen brengen jou in een diepere staat van zijn. Het is een bewustwordings- vijfdaagse van oude patronen die naar boven komen omdat je contact gaat maken met al je cellen en vezels en daarmee de verbinding maakt met jouw Qi (informatie en energie) & jouw kern; je lichaam liegt nooit. 

Thema 2021 - Ego & Ademen

Deze reis gaan we een onderzoek doen naar jouw ego, welke functie dient deze denkgeest ons? 

"Als er geen rust heerst in onze geest, kan uiterlijk comfort niet meer voor ons doen dan een 

gouden pantoffel aan een gezwollen voet" 

John Bunyan (1628-1688)  

Ons ego is een heel goede reclameman/vrouw voor het ego zelf! Het zegt: exclusief en alleen vandaag, meteen, direct en onmiddellijk. En we kopen het óf trekken het aan omdat we ons heel bijzonder willen voelen en het in verleidelijke en afleidende verpakking zit die jou helaas tijdelijk bevredigd. Het ego is heel letterlijk de gedachte van afscheiding, van je ware Zelf én van de ander. Het is een tak die voor zichzelf is begonnen en die ons verre houd van innerlijke rust en geluk! 

We gaan in deze reis aan de slag met: 

  Waar komt het ego toch vandaan? 

  Waarom hebben we het ego? 

  Kenmerken van het ego, zoals je het ego kunt zien/herkennen! 

  Wat heeft jouw ademen hier mee te maken? 

Je ontvangt als naslagwerk een hand-out in de vorm van theorie en oefeningen. Breng je eigen schrift mee om aantekeningen te maken. 

Cranes Walk

De oefening de 'Cranes Walk' komt dagelijks terug. Deze loopmeditatie doen we samen tussen de palmbomen in de patio waarbij we in een flow komen op prachtige muziek. De kunst van Emy is om eenieder op eigen kunnen en op eigen niveau te begeleiden. Met haar stem en duidelijke instructies zal ze jezelf doen verwonderen wat jij wellicht niet voor mogelijk acht. Vanuit deze zachtheid ontspan je je lichaam, ga je van je hoofd naar je hart en daardoor echt (weer) voelen. En dát creëert ruimte voor ontwikkeling en inzichten. 

Programma


Dagtrip Camenito del Rey & Zwemmen in kraakheldere meren

Op zondag gaan we een dagje uit en bezoeken we de spectaculaire Camenito del Rey. Dat doen we in de ochtend en we lunchen bij El Mirador Ardales waar we een prachtig uitzicht hebben op de meren van Embalse del Conde de Guadalhorce. In de middag kunnen we daar heerlijk aan het water vertoeven en een frisse duik nemen voordat we weer terug gaan naar de Cortijo voor het diner. Deze prachtige meren zijn schoon, rustig omgeven door een mooie natuur en het water is prachtig blauw. 

 


Kijk op www.qigongreizen.nl voor een uitgebreide impressie >>

Prijs

€ 795,00 per persoon

De groep bestaat uit maximaal 15 personen. Je slaapt in een twee- of drie persoonskamer met 1-persoonsbedden. Je betaalt 295 euro aan en het restbedrag voldoe je 6 weken voor vertrek.

Aanbevolen vliegtijden (Transavia)

Heenvlucht Eindhoven - Malaga = 15.10 - 18.00 uur (vluchtnr HV 6651)

Terugvlucht Malaga - Eindhoven = 18.50 - 21.45 uur (vluchtnr HV6654)

(het is uiteraard ook mogelijk om via een ander vliegveld naar Malaga te komen, houd wel rekening met de tijden i.v.m. de transfers naar het Landgoed) 

Inclusief 

Vervoer vanaf vliegveld Malaga naar Accommodatie 

overnachtingen in Cortijo San José op basis van een 2 of 3-persoons suite (1-persoons bedden) 

5 x ontbijt (incl. koffie/thee, jus d'orange, melk), 5x lunch, 4x diners (incl. water, frisdrank, excl. alcoholische drank) 

Tijdens de hele reis professionele CNQ instructrice 

TCM Vijf-elementen kookworkshop + entree Camenito del Rey

Exclusief 

Persoonlijke uitgaven en uitgaven die niet staan onder 'prijs inclusief'  (je boekt zelf je vliegticket)

Je uitgave tijdens de dagtrip naar Camenito del Rey: lunch en andere uitgaven.

Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten, reisverzekering: incl. repatriëring en annuleringsverzekering)  

Indien je met 2 personen persé een 2-persoonskamer wenst dan betaal je 50 euro pp toeslag


Reviews 

Elma: wat een cadeau deze reis met aandacht voor jezelf; het stimuleert mij in ieder geval om stappen voor mezelf te ondernemen. Het is mooi als je deze reis samen met je partner doet, dat gaf voor ons een extra verdieping. Bijzonder om andere fijne mensen te ontmoeten. 

Carien: heel waardevol, echt ook zelf even kunnen bijtanken, genieten en mooie aanvulling om met mezelf aan de slag te gaan. Wat een gave locatie, lieve andere deelnemers en geweldige workshops. Ik heb genoten, dank je wel. De reis is voor mij een 9,5 waard.

Joke: Het waren bijzondere dagen tijdens de Qigongreis. Alles was uitstekend opgezet door Emy; heerlijk chinengen op diverse momenten van de dag, verhelderende uitleg over de 5 elementen leer, lekker relaxen. En dat alles op een mooie locatie met leuke zitjes om te genieten van de fraaie uitzichten en heerlijke maaltijden verzorgd door Kells en Celi. En las but not least; het was een erg fijne groep! Ik heb er mooie en dankbare herinneringen aan.  

Lieke: Chi Neng Qigong , Mindfulness of volle aandacht, is een een opmerkzame toestand gericht op het moment zelf waarin je op een rustige manier en zonder te oordelen bewust bent van je gevoelens, gewaarwording, gedachten en lichaamsbewegingen. Het is een toestand waarin je volledig bewust bent van het moment, in staat om in het hier en nu te leven. Ik ben nu voor de 2e keer meegegaan naar deze prachtige plek. Heel veel dank Emy voor al deze waardevolle en leerzame momenten.

IngeVoor een ieder die van rust, ruimte en spirituele ontwikkeling houdt - met de beide benen op de vloer - is dit een hele mooie en rijke ervaring. Het heeft lang geduurd voor ik uiteindelijk ben meegegaan met Emy op deze Qigongreis. Ik ben super blij dat het uiteindelijk nu gelukt was. Het was een heerlijke ontspannen mooie warme vakantie. Met liefdevolle medereizigers op een mooi landgoed. De gastvrouw en heer hebben ons echt verend en met al onze wensen rekening gehouden. Super lieve, spontane mensen die hun gasten een thuis gevoel geven. En dat samen met de enthousiaste lieve en warme Emy die ons door de oefeningen leiden en ons wegwijs maakte in de theorie van de 6 elementenfilosofie maakt dat het een heerlijke ontspannen mooie vakantie was. Alles was super geregeld door haar. Top! Een echte aanrader.

P.R en R.R: Een uitstekende reis, alles verliep vlotjes en zéér relaxed. Theorie van de oefeningen niet gemist, prima om de vorm van beelden en uitwisseling te doen (De waarden van Daode). Prima accommodatie, rust en weidsheid en hartelijkheid van Gé en Susan de gastheer en -vrouw. Hippiehuisje is top. Verwachtingen zijn meer dan uitgekomen: prettige kennismaking met Qigong in een prachtige omgeving en bezoek aan steden. Mooie mix! Dit maakt dat ik door de oefeningen dichter bij mezelf kon komen en mij kon openstellen in de groep, een ontzettend fijne groep. Het was een cadeau!

Puck 3x : Doe je zelf een groot kado en laat je meevoeren met deze reis. Je komt herboren terug :-)

Kitty: Wat ben ik ontzettend blij met mijn spontane aanmelding. De voorpret, de reis, de plek, de oefeningen, de sfeer, het gezelschap, de napret, maar vooral: de balans en de vrede voelen en vasthouden: ik had het allemaal niet willen missen. 

Karin 3x: wéér voor herhaling vatbaar! Het was thuiskomen en nog meer genieten dan vorig jaar! 6 dagen is ook heel fijn; niet te lang niet te kort. Helemaal goed dus. 5 waarden Daode op deze manier, met de muziek en de foto’s heel fijn,  prettig en mooi. 5-elementen voedingsleer erg leuk en interessant. Nieuwsgierig naar méér. En de begeleiding: Caro, lieve warme hartelijke gezellige vrouw! Ik kan nog veel van je leren. Emy, lieve warme hartelijke gezellige vrouw én vriendin! Je hebt me mee kunnen nemen naar een ander level xxx

Carla 3x: Wat een topweek, verrassend hoe de waarden van Daode op deze manier worden behandeld. Het was fijn om samen met deze groep te oefenen en Emy en Caro zijn onderdeel van de groep en dat voelt goed. Voor mij zelf te weining geoefend. De accommodatie is zeer prettig. Ik voel me weer heerlijk rustig van binnen en ben opgeladen om mijn leven weer verder te leven.

Sjaak 2x: De accommodatie is super, jammer van de machines op de achtergrond ivm de olijfoogst. Caro geeft volle aandacht, de diepte in met de theorie en het is mooi hoe Emy daar deskundige aandacht aan geeft tijdens de oefeningen. Een reis met inzichten, ontroering, inzichten, blijdschap en fysieke kracht.

Lianne: Door alle drukte in mijn leven is het moeilijk om jezelf rust te geven en aandacht aan jezelf te geven, goed voor jezelf te zorgen. Deze 6 dagen hebben ervoor gezorgd dat mijn lichaam en geest gereset werden zodat ik er tegenaan kan. En geleerd heb dat het ook anders kan. Caro en Emy, bedankt voor de mooie week.

Ellen en Ruud 2x: Op een onwaarschijnlijk mooie plek beleefden we grote stilte en rust. Omdat de temperatuur tamelijk hoog was hadden we prachtige sessies in de vroege ochtend, uitkijkend over kilometers Spaanse hoogvlakte, in een onmetelijke ruimte, zowel voor oog als oor. De reis was prima verzorgd, alles was geregeld en de accommodatie is schilderachtig en gastvrij. Het enige minpuntje was het gebrek aan airco. Heerlijk eten. De instructrice Emy Kremers is zeer kundig en ervaren. Ze roept vertrouwen op.

Caro | Qigongreis 2010, 2012, 2013 en 2014.....daarna als co-trainer: Zonder echt een cursus te volgen ben ik met Emy meegegaan op Chi Neng reis naar Spanje. Het was beide keren zo inspirerend dat ik daarna een jaar lang bijna elke dag mijn dag startte met een vaste oefening. Het vormde een rustpunt in mijn dag en hielp mij om mijn focus helder te houden. Ik kan mijn energie veel bewuster sturen dan ik voor mogelijk hield en sta daardoor veerkrachtiger in het leven. 

Chi Neng Qigong & Cortijo San José

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Het licht is helder en fel.

De zon verwarmt je al snel.

Met de armen wijd,

Wordt je hart verblijd.

 

Wervel voor wervel daal je af,

Nek gestrekt als een giraf.

Je handen nemen op uit de aarde,

Energie met een nieuwe waarde.

 

Licht kom je weer omhoog,

Je armen openen met een wijde boog.

Golfbewegingen maken.

In trance geraken.

 

Bij het wiegen,

Zie je van alles voorbij vliegen.

Je vindt opnieuw contact.

In jezelf wordt van alles opgepakt

 

En als de focus dan even verdwijnt,

Is er een lach die verschijnt.

Met een blij gemoed,

Wordt de zon weer begroet.

 

 Met gesloten ogen speuren,

Ontdek je prachtige kleuren.

Alles verzacht,

Herwint aan nieuwe kracht.

 

Je blijft in stilte staan,

Om los te laten, verder te gaan.

Een rustig moment,

Van alles afgewend.

 

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Chi Neng Cortijo San Jose,

Neem ik mijn verdere leven mee.

  

  Judith Bos 

  Groningen 

   (deelneemster 2016)

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING | ME-MYSELF-AND-I | VERTRAGEN OM ÉCHT TE GAAN VOELEN | VAN HET HOOFD NAAR JE HART | ONTDEK JOUW HARTSVERLANGEN | LEVEN VANUIT JE KERN | CONTACT MAKEN MET JE HELENDE VERMOGENS | VERZACHTEN & ONTSPANNEN |MASSAGE | VIJF-ELEMENTEN VOEDING & JOUW SPIJSVERTERINGSSYSTEEM |STILTE & Z E N 

8767


 
E-mailen
Bellen
Map
Info