Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Zoek je een rustpunt in je drukke bestaan?

Nou, dat kan: met Chi Neng Qigong. 

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel jouw lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen zorgen ervoor dat de energie (Qi) vrij door je lichaam kan stromen. Je spieren en pezen ontspannen en je huid alsmede de bloedvaten en de organen worden ritmisch gemasseerd. Tevens worden de afvalstoffen afgevoerd en je voelt je vitaal en gezond. 

Alle oefeningen van Chi Neng Qigong werken in op je lichaam, je geest, je emoties en je energiehuishouding. Je lichaam ontspant en wordt krachtig. Hoe vaker je oefent, hoe meer profijt je erbij hebt.  

De Chinese overheid erkent Chi Neng Qigong als best helende vorm van de 11 onderzochte Qigong-vormen. In China stimuleert de overheid Qigong als dagelijkse beweging. 's-Ochtends vroeg zie je de Chinese bevolking in de parken Qigong beoefenen. 

In de basiscursus - 10 lessen - leer je een aantal praktische oefeningen en krijgt je uitleg over de filosofie. In de cursus kunt je zelf ervaren hoe het is om je levensenergie (weer) te laten stromen en met de cd kunt je thuis direct aan de slag! De cd zal je helpen om de oefeningen in je dagelijks leven te integreren. Qigong zal je leren om in het hier en nu te leven het is een levensstijl!  

Op de CD staan de basisoefeningen van de basiscursus, deze of de tracks voor op je telefoon/mp3 is verkrijgbaar in de les.

Zo kun je meteen thuis aan de slag! 

De filosofie omvat de theorie van de totaliteit. Tijdens de cursus leer je over Qi en de verbinding tussen alles wat er is. Waarmee zijn wij verbonden? Wat is met ons verbonden? Waarom hebben we deze kracht nodig? Daarnaast leer je over Daode (5 belangrijke waarden), over de relatie tussen uw gezondheid en hoe u in uw dagelijks leven staat. Ook leer je hoe belangrijk je bewustzijn (het NU) is, jouw hart en hoe je deze twee krachten bewust kunt inzetten.

'Het doel van Chi Neng Qigong is 

om de wetten van het leven te begrijpen in de context de mens - de natuur - de maatschappij en deze wetten toe te passen door oefening en zelfontwikkeling. 

We maken dan een sprong van het domein van zekerheid naar het koninkrijk van Vrijheid'

                                                                                                           Dr. Pang Ming (Grondlegger van Zhineng Qiong, China)                                                          


 
E-mailen
Bellen
Map
Info