Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

MET CHI NENG QIGONG SNEL WEER OP DE BEEN

Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten (op video en audio)

Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (6 min. en 9 min.) ter versterking van de longen en de opbouw van kracht en weerstand.

Men ontvangt bij de eerste fysieke of online les een ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. De instructeur bij jouw in de buurt begeleidt de herstellende patiënt telefonisch of online. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, waarna men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen* zijn een uitstekende aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeut. Ook kan het helpen de werkdruk voor de fysiotherapeuten te verlagen wanneer grote aantallen mensen dienen te revalideren.

Patiënten, fysiotherapeuten en artsen kunnen dit als een welkome aanvulling zien bij de revalidatiebehandeling. Kijk hier voor een participerende instructeur bij u in de regio en neem contact op. Je kunt voor informatie en vragen contact met mij opnemen. Vul het contactformulier in>> 

*Optimaal resultaat

Bij dagelijks (kort) oefenen wordt het immuunsysteem versterkt, verminderen stress en spanningsklachten, worden de hersenen gestimuleerd en wordt de functie van de organen verbeterd. Begin bij de oefening van 5 à 6 minuten en doe die drie maal per dag. Als dat goed gaat, kun je één van de drie oefeningen vervangen door de oefening van 9 à 10 minuten. Daarna kun je langzaam overstappen naar de oefening van 18 minuten.

De oefeningen

De diverse onderdelen van de oefeningen zorgen ervoor dat de hulp-ademhalingsspieren in de nek gaan ontspannen. Dat is nodig want deze hebben tijdens de ziekte overuren gemaakt. Je longen komen in beweging, waardoor ze gestimuleerd worden. De longvliezen, borstkas en de tussenrib-spieren worden opgerekt waardoor de doorstroom van bloed en de afvoer van lymfe verbetert.

Voor meer informatie over het hoe en waarom van dit initiatief kun je bellen met Ed Nypels: 0611956302.

1772
 
E-mailen
Bellen
Map
Info