Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

CHI NENG QIGONG & BEWUSTWORDING 

EEN WEEKEND | 01, 02 en 03 mei 2020

Stel je voor: je verblijft een weekend in de rust van een authentiek klooster in de natuur. Samen met een groep gelijkgestemden ga je volledig gefocust aan de slag met het ontwikkelen van je bewustzijn.

Met compassie en aandacht leer je kijken naar dat patroon wat als een verstrikkende rode draad door je leven loopt. En alle emoties die daarbij horen, zoals frustratie, boosheid, spanning, stress, onzekerheid, vlakheid, leegte, onmacht, wanhoop, somberheid of vermoeidheid. 

Met Chi Neng Qigong breng je je lichaam & geest in beweging, zink je in je lichaam en ontdek je wat daar allemaal te voelen is. Je voelt waar je energie stroomt én waar die blokkeert. Je krijgt een kader voor bewustzijn aangereikt dat je helpt te begrijpen waar die blokkades vandaan komen, in het licht van het gedachtengoed van Ingeborg Bosch >>. En je gaat praktisch aan de slag met oefeningen om je daarvan los te maken.

Ingebed in een rustige en mooie omgeving nodigen we jouw rode draad liefdevol uit zich aan je te laten zien door je op verschillende manieren uit je comfortzone te halen. In het praktische samenzijn en in de oefeningen die we samen doen. In de open sfeer mag alles er zijn en onderzocht worden. Lees onderaan deze pagina de ervaringen van de deelnemers.

Wat ga je leren?

- Chi Neng Qigong oefeningen, waardoor je geest & lichaam een worden en je volledig kunt ontspannen én luisteren naar je lichaam

- Met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen 

- Met compassie naar jezelf (en anderen) kijken 

- Waar de werkelijke bron ligt van problemen die je in het Hier & Nu ervaart 

- Hoe jouw bewustzijn werkt 

- Het herkennen van je ego en praktische tools om je ervan los te maken 

Wat levert het op?

- Je energiehuishouding in balans 

- Een liefdevoller contact met je lichaam 

- Je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een levensveranderend perspectief 

- Je hebt een sprong gemaakt in jouw mate van bewustzijn 

- Krachtige en praktisch toepasbare instrumenten op zak die je altijd kunt toepassen als je uit contact raakt met jezelf. 

Begeleiders Imke Vos en Emy Kremers 

In 2016 hebben Imke en Emy elkaar ontmoet en zijn vanaf het eerste moment gegrepen door elkaars werkwijze. Sindsdien hebben ze veel bij elkaar in de keuken gekeken en beide vormen intens ervaren én doorleefd. Wat ze al vanaf het eerste moment wisten, dat beide werkwijzen enorm op elkaar aansloten, heeft ze er toe gezet om samen een vaardigheids- en kennisprogramma te gaan schrijven; een ontspannen & inspirerend weekend is geboren! 

Emy Kremers heeft haar TCM praktijk in Uden met als specialisatie Chi Neng Qigong + Vijf elementen voedingsleer. Ze begeleidt daarin groepen in Zuid-Frankrijk, Andalusië en geeft wekelijks les aan 5 groepen in Uden. Tevens verzorgt ze kookworkshops.

Imke Vos hing haar carrière als projectleider ruimtelijke ontwikkeling aan de wilgen om haar hart te volgen: mensen helpen voorbijkomen aan hun emotionele struggles. Ze heeft een praktijk voor PRI-coaching & therapie in Den Bosch en Venlo. 

Locatie

Klooster De Weyst, Petrusstraat 21 te Handel (Noord-Brabant). Voormalig kapucijnen klooster De Weyst is sinds 1984 een bezinningsoord en is gebaseerd op de ideeën van Mahatma Gandhi, in overleg met de vertrekkende paters. Gandhi en Fransiscus hebben veel gemeen, zo blijkt. Met een biologische moestuin en boomgaard streven Sid & Nella - de eigenaren van De Weyst - verantwoordelijkheid voor het milieu na. Zo wordt in De Weyst voor alle gasten vegetarische en biologisch gekookt, gebruik makend van verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. In de oude houtoven wordt voor jou nog elke dag op traditionele manier brood gebakken. Elke maaltijd, van Sid & Nella, is een heilzaam feestje voor je interne. Sinds dit jaar is Nella ook bekend met de 5-elementen voedingsleer door de worshops bij Emy te volgen. We doen zelf onze afwas en zorgen dat alles weer netjes in de kasten terug wordt gezet.  

Data

- vrijdag 7 september t/m zondag 9 september 2018  (vol) 

- vrijdag 03 mei t/m zondag 05 mei 2019 (nog 2 plaatsen)

- vrijdag 01 mei t/m zondag 03 mei 2020

Aankomst vrijdag om 15.30 uur (18.00 uur diner) en vertrek zondagmiddag om 16.00 uur.

Prijs

395 euro op basis van een 1-persoonsslaapkamer en volpension.  

(Je betaalt 125 euro aan bij inschrijving en 3 weken voor aanvang het resterende bedrag)

Inclusief: 2 x overnachtingen met ontbijt, 2 x lunch, 2 diner, fruit en lekkers, inclusief koffie, thee en water, exclusief bed- en badlinnen (dekbedden zijn aanwezig) 

Reviews:

Karin: Het is een weekend waarmee je volledig los komt van je dagelijkse beslommeringen. De combi van de mooie plek, de fijne chineng oefeningen en het inzicht krijgen in de PRI-methode met een groep bijzondere mensen heeft mij weer laten voelen hoe goed het is om weer in contact te komen met jezelf en met je gevoel. Inzicht in PRI krijgen is  antwoord krijgen op waarom soms interacties met anderen zo veel energie kosten. En juist de afwisseling met de oefeningen van Chineng Qigong maakt dat je ook weer heerlijk kan ontspannen en in jezelf kan keren.

Marlies: Dankjulliewel voor een prachtig weekend! En dankjulliewel voor de toegestuurde informatie, mooie foto's en muziek. Door de muziek te luisteren ben ik meteen weer terug in de tuin van ONS huis, in de met intense energie gevulde rij van krachtige vrouwen en beoefenen we de craneswalk. Ik heb de cd al besteld want ik wil deze herinnering middels de muziek levendig houden en koesteren. Het weekend was gevuld met heerlijk eten, het samen beoefenen van Chi Neng Qigong en introductie in de wereld van PRI. Leerzaam en inspirerend. Inmiddels heb ik al verschillende mensen verteld over mijn ervaringen en kan ik dit aan ieder aanbevelen. Het is een ervaring die je rijker maakt en andere inzichten en instrumenten geeft. Ik heb er een herinnering bij met een gouden randje!

Marijke: Wie ben ik? Sta jij nog weleens stil bij jezelf? Hoe ervaar jij jezelf in de wereld om je heen? Weet jij al je zintuigen nog in te zetten? Leef je nog voldoende vanuit je hart, handen en...hoofd? Hoe staat het met dromen, durven en doen? Nieuwsgierig? Misschien is een weekend samen met Emy, Imke en een groep dan iets voor jou. Gun jezelf dit bijzondere cadeau. Ik heb mijzelf weer ont-moet! En zo kan ik en ook jij de wereld weer een beetje mooier kleuren!

 
1841