Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Qigong & déjeuner du 5 élèments | 1-daagse workshop

Heb jij het ook zo druk? Geen tijd om stil te staan bij dat zeurende pijntje in je rug? In plaats van de voorgenomen gezonde maaltijd toch maar weer gekozen voor een snelle hap? Te laat gaan slapen of te vroeg wakker door niet te stoppen gedachten?

Doe jezelf een plezier! Gewoon. Eén dagje maar. Eén dagje geen haast. Geen stress. Geen competitie. Heel óngewoon even stil zijn. Niet luisteren naar die gedachten. Maar wel naar je lijf. Eén dagje rust in je drukke bestaan. Eén dag. Niet moeilijk toch?

Qi betekent: levensenergie. Gong betekent: kunst of vaardigheid. Qigong betekent dus vrij vertaald; de kunst van het leven. Een serie van langzame, vloeiende, zachte bewegingen bevorderen de stroom van energie in je lijf. Het gevolg? Rust en kalmte. Emotionele stabiliteit. Je heldere gedachten meer onder controle. Je voelt je beter bestand tegen stress.    

Zie het als een cadeau aan jezelf. Wat meer aandacht voor je innerlijk zal je helpen de buitenwereld rustig en in balans tegemoet te treden. 

Data       : Data na de zomervakantie worden nog gepland!

Tijden     : 10.00 - 16.00 uur                                                    

Locatie    : B&B Wachtpost 29 te Uden (je kunt er ook voor overnachten)      

Prijs        : € 69,50                                                                                             Vragen of aanmelden >>

Lunch (door Kitty de Laat)

Brood, melk en kaas. Joris Driepinter en het Kaasmeisje. Als Hollanders kregen we het met de paplepel ingegoten. Lekker....maar voor de meeste mensen eigenlijk niet ideaal voor de spijsvertering, gezondheid en energie. Yin en Yang kennen we inmiddels ook. De Chinese voedingsleer leert ons te kijken naar wat voeding met je doet nádat je het hebt gegeten. Waar stroomt de energie van het betreffende levensmiddel naartoe? De 5 elementen: Water (nieren/blaas), Hout (lever/galblaas), Vuur (hart/dunne darm), Aarde (milt/maag) en metaal (longen/dikke darm).... ze hebben allemaal een eigen functie. 

Wanneer je eet volgens de voedingsleer van de 5 elementen ga je merken dat je:

  • meer energie hebt
  • minder behoefte hebt aan zoet en/of zout
  • een voldaan maar vooral lekker gevoel hebt in je buik
  • ongemerkt afvalt (zonder dat je calorieën hoeft te tellen

Kitty en Marc van Wachtpost 29 zijn geïnspireerd om volgens deze methode te koken en laten je graag kennismaken met een heerlijke 5-elementen lunch op deze dag!

Qigong oefeningen (door Emy Kremers)

Voor iedereen! Iedereen, jong of oud, fit of niet, kan baat hebben bij Qigong. Of je nu al jaren deze vorm van beweging beoefent, of dat je voor de eerste keer meedoet. Iedereen oefent op zijn eigen niveau. Zonder te oordelen of jezelf te vergelijken met andere deelnemers. Zonder competitie. Qigong bevordert een goede gezondheid en moedigt aan tot persoonlijke groei en ontplooiing. De oefeningen leren je hoe je kunt putten uit je innerlijke energiebron. En hoe je van binnenuit gezondheid en welzijn ontwikkelt.Echt geluk is niet te koop. Het is het resultaat van een levenslange investering. In jezelf! Emy leidt je in de ochtend en in de middag door de eenvoudige Qigong oefeningen. En jij? Jij ontwaakt zo de kalmte en stilt in jou zodat er ruimte komt voor jouw ont-wikkeling. Een cadeau aan jezelf!


Reviews

Marisol: Ik vond het indrukwekkend? Vooral het resultaat. Ik was weer zacht van binnen en ik kan weer geven! Hartelijk dank, en ook Kitty voor het lekkere eten.


 
E-mailen
Bellen
Map
Info